Brommobielen met 3 wielen

binnenkant 3 wiel brommobielBrommobielen met 3 wielen hebben 2 achterwielen en 1 voorwiel. Het stuur waarmee je stuurt lijkt op die van een scooter. In feite is het een scooter maar dan in gesloten uitvoering. Het voordeel van bromauto’s met 3 wielen is dat ze een stuk goedkoper zijn dan modellen met 4 wielen. De prijs heeft vooral te maken met de voorwielophanging. Een brommobiel met 4 wielen heeft heel wat extra onderdelen aan boord wat de prijs flink doet stijgen.

 

Wat zijn de voordelen van een brommobiel met drie wielen?

Een brommobiel met drie wielen, ook wel driewieler genoemd, heeft als eerst het voordeel dat hij zeer aantrekkelijk geprijsd is. Je kunt al een 3 wiel brommobiel kopen voor een goede 5000 euro. Zou je hem leasen dan betaal je ongeveer 100 euro per maand.

Mocht je ooit reparatie of onderhoud nodig hebben, dan is een 45km auto met drie wielen iets goedkoper dan het 4-wiel model. Mochten je banden vervangen moeten worden, of je remmen, dan scheelt dat weer 1 wiel.

De draaicirkel is bij de driewiel brommobielen een stuk kleiner dan bij de vierwielers. Dat maakt hem nog wendbaarder, en een straatje keren kan soms in 1x. Mocht het toch net niet lukken, dan is er altijd nog een achteruit stand waarmee je een 2de poging kunt doen.

Doordat de driewiel bromauto’s minder onderdelen aan boord hebben, wegen ze ook minder. Minder gewicht betekent dat er minder energie nodig is. Hierdoor hoeven er minder grote accu’s gemonteerd te worden, of kom je met dezelfde accu capaciteit verder qua kilometers, dan wanneer je meer gewicht aan boord hebt.

move 45km driewieler

 

Zijn er ook nadelen bij driewiel 45km auto’s

Waar voordelen te vinden zijn, zijn ook nadelen te vinden. De 45km bromauto’s en brommobielen met 3 wielen zijn wat kleiner dan de 4 wiel modellen. Voorin heb je een bestuurdersstoel, en achterin vaak een kleine achterbank. Hierdoor kun je met maximaal 2 personen de weg op. De driewielers zijn dus ook wat smaller dan de vierwielers.

Hier kun je een overzicht van de merken terugvinden.

move 3wieler binnenkant