Brommobiel leasen

leasen spaargeld brommobielLeasen is een term die je steeds vaker voorbij hoort komen. In de autowereld kennen we leasen als een soort huur systeem waarbij je een auto huurt voor een vaste periode. Denk hierbij aan 2 jaar, 3 jaar, of soms zelfs langer. Het leasen van scooters, brommobielen, en bromauto’s is niet hetzelfde als een auto leasen. Ga je een scooter, brommobiel of bromauto leasen dan koop je hem op afbetaling. Leasen is hetzelfde in dit geval als kopen op afbetaling. Spaargeld is dus niet nodig!

 

Hoe werkt leasen?

Leasen kun je vergelijken met een lening. Je leent voor een aankoop geld. Met dat geld betaal je de aankoop en vervolgens is hij van jou. Aan de financieringsmaatschappij betaal je iedere maand een stukje terug. Bij leasen wordt er niet aan jou uitbetaald maar aan de verkopende partij. Zo weet de lease maatschappij (eigenlijk financieringsmaatschappij) namelijk zeker dat het uitgeleende bedrag ook echt aan uitgegeven wordt.

 

In welke termijnen kun je een brommobiel leasen?

Er zijn niet veel aanbieders waar je brommobielen kunt leasen, maar er zijn er wel een paar. Wanneer je een beetje zoekt kom je al snel een aanbieder tegen die 12 – 18 – 24 – 36 – 48 – 60 – 72 termijnen aanbiedt. Je kunt je bromauto dus leasen in 1 jaar, maar ook in 6 jaar. Kort leasen is per maand een stuk duurder dan lang leasen. Je betaalt immers sneller terug waardoor de maandbedragen hoger worden. Onderaan de streep heb je wel minder rente betaald.

Conclusie: een brommobiel leasen is een brommobiel kopen op afbetaling.